La bella dorment està a la biblioteca, ha sortit del conte!

Si t’han contat que les biblioteques només tenen horari de vesprada o que només pots anar llegir  o a estudiar; si t’han contat que no es pot menjar en elles i molt menys dormir… és que no han anat a Altea.

Aquest any se celebrarà la tercera edició de “Nit a la biblioteca”  perquè l’any 2017, un bibliotecari molt inquiet es va proposar formar un grup de nens i nenes entre 7 i 9 anys que gaudissin d’una forma diferent del que fins ara coneixien com a biblioteca. Per als nens és senzill…un sac de dormir, una llanterna, un raspall de dents i moltes ganes de deixar-se portar per a veure la biblioteca amb uns ulls diferents.  Els bibliotecaris s’encarreguen d’oferir tot el que aquests petits necessiten per a aquesta nit, és a dir, bones lectures, bones pel·lícules, el sopar, el desdejuni i els educadors.

La biblioteca, les seves prestatgeries, els seus llibres, les seves taules, passen a ser una cosa molt diferent de com ho veuen normalment. Estan tombats en al terra,  dormen, parlen, veuen pel·lícules, sopen, desdejunen, veuen les estrelles des del terrat, llegeixen o escolten contes i el que allí succeeix és màgic com és la nit de Sant Joan en la qual solen celebrar-lo.

Al principi, es va pensar que les famílies  d’aquests nens i nenes perquè aquesta activitat pugui realitzar-se eren molt importants (autoritzacions, inscripcions..) ara qui volen anar a dormir a la biblioteca són els progenitors!

Més informació

http://www.altea.es/es/concejalias/cultura/casa-de-cultura-bibliotecas/biblioteca-publica-municipal-de-altea/