Les biblioteques de Gandia estan… Tot el dia contant!

Des de el dia que els van comunicar que haurien de fer teletreball per l’estat d’alarma decretat a tota Espanya el día 14 de març de 2020 les i els bibliotecaris de Gandia acostumats com hi eren al contacte directe amb els xiquets i xiquetes vam començar a idear la forma per a continuar estant-lo…perquè ara, que serien a casa tancats i tancades, era més important que mai. Farien lectures  i recomanacions on-line per a ells.

La idea inicial era prou senzilla, fer lo mateix que feien a la biblioteca però a les xarxes socials… 

Van començar elles/ells a soles, un conte/llibre per dia i amb recomanacions especials per a diferents estats d’ànim… ( si et sents perdut….Shhhh, tenemos un plan! )  però poc després van obrir la participació als lectors mitjançant la difusió i col·laboració amb les escoles. Ara, els menuts i menudes aporten també les seues històries.

L’organització no és molt complicada…un grup de whatsapp per a coordinar i enviar els vídeos, un canal de youtube i la resta de xarxes  (institucionals i personals de les bibliotecàries) per a la difusió. 

La bona acollida que ha tingut des de els primers moments ha fet que Biblioteques de Gandia amplien aquesta tasca de difusió i mediació lectora al públic juvenil i adult i afegiran activitats i altres eines de mediació com campanyes  “bookface”, suggeriments de llibres digitals, també des de eBibliocv o inclouran en les intervencions del blog temes com aplicacions i eines de lectura…

La veritat és que anteriorment no més feien servir les xarxes socials com a canal de comunicació i visibilitat d’activitats, però no com a canal de mediació i de contacte amb la gent, però com son unes biblioteques molt inquietes…segur ja no deixaran de fer biblioteca a les xarxes! 

I encara en tenen més…enguany no volen renunciar al seu tradicional marató de contes que celebren al passeig…ho faran huí, 2 d’abril,  per sel seu canal de youtube…, Tot el día contant!

Per a més informació: 

https://www.facebook.com/biblioteques.gandia.9/
https://www.youtube.com/channel/UCnZZ0brmn1f7GFArVDdzcxw
http://imabgandia.es/